Antena 3 CNN Actualitate Media Sinteza Zilei: Mită uriașă pentru președintele unui stat străin. Dezvăluiri explozive făcute de un ofițer din serviciile secrete

Sinteza Zilei: Mită uriașă pentru președintele unui stat străin. Dezvăluiri explozive făcute de un ofițer din serviciile secrete

Sinteza Zilei: Mită uriașă pentru președintele unui stat străin. Dezvăluiri explozive făcute de un ofițer din serviciile secrete
29 Aug 2016   •   21:32

Mihai Gâdea a prezentat, luni seară, la Sinteza Zilei, dezvăluirile făcute un înalt ofițer din servicii, în prezent patronul unei companii de securitate, despre o mită uriașă care a plecat din România spre președintele Republicii Centrafricane, Michel Djotodia.

Bianca Nae a vorbit, la Sinteza Zilei, de la Antena 3, despre dezvăluirile făcute de Gheorghe Rizea, fost şef al Secţiei Contraterorism SPP, despre șpăgi și contracte de peste 50 de milioane de dolari.

Colonelul Gheorghe Rizea a făcut mai multe denunțuri la Parchetul General și la DNA în care a reclamat că mai mulți afaceriști cunoscuți în România l-au escrocat, folosindu-se de expertiza lui, fără să îl plătească. Printre aceste nume se numără și cel al unui consilier prezidențial al lui Traian Băsescu.

Potrivit unui interviu acordat Antena 3, Gheorghe Rizea a povestit că afacerea de peste 50 de milioane de dolari a pornit de la un telefon primit din partea lui Stelian Nistor, care i-a cerut expertiza pentru securizarea unui aeroport din Tanzania.

Cine este Gheorghe Rizea, patronul Black Wolf

Șpăgi cărate cu avioanele în străinătate

În denunțurile sale, Rizea vorbește despre eșecul Operațiunii Yemen, care a adus un prejudiciu în valoare de 37.000 de euro companiei Black Wolf. În această operațiune, prin care se urmărea antrenarea forțelor aeriene din Yemen, apare și Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor.

Rizea explică în denunțurile sale și modalitatea prin care au fost unși diverși demnitari, din divese state, pentru ca ulterior să își ia parteneri din România, la fel, în cadrul unor proiecte de securizare. Despre această afacere, Rizea explică că șpăgile erau transportate în valize, cu avionul, în prezența mai multor afaceriști cunoscuți din România

Gheorghe Rizea: Sunt oameni importanți, din servicii...

”Am intrat anul trecut mai serios în problemă și am fost înșelați de un grup de oameni de afaceri care s-au pretins că sunt oameni din servicii, oameni influenți, care mi-au garantat că mergem într-o țară africană și că statul garantează contractul respectiv. (...) Nu doar că nu am primit niciun ban, ne-au luat și în bășcălie”

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Accident extrem de grav în Teleorman între două autocare și un TIR!
x close