Antena 3 CNN Actualitate Media Portretul României crude: ghetouri, sărăcie, mizerie, mafie şi resemnare

Portretul României crude: ghetouri, sărăcie, mizerie, mafie şi resemnare

Portretul României crude: ghetouri, sărăcie, mizerie, mafie şi resemnare
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    10 Apr 2012   •   22:27
Mihai Gâdea şi Carmen Avram au creionat marţi seară, la "Sinteza Zilei", portretul României fără patimă.

Mai multe reportaje memorabile marca "În premieră" , care te ţin cu sufletul la gură şi arată o Românie ascunsă de autorităţi, au fost prezentate în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", înmărmurind publicul.

Materialele de excepţie prezintă imagini dramatice şi poveşti revoltătoare venite parcă dintr-o altă lume. O lume a nimănui!

În România există sute de mii de oameni care trăiesc , "pe-un picior de iad", ca acum un secol. Într-o sărăcie lucie, inimaginabilă, există o Românie lângă o groapă de gunoi, care plânge şi îndură un trai mizer.

Cea mai mare comunitate de romi de la marginea oraşului Baia Mare trăieşte în case cu şobolani, fără curent, fără apă, fără siguranţa zilei de mâine... de bani nici nu încape vorba.Oamenii nu au buletine, copiii nu au certificate de naştere. Sunt ai nimănui şi se hrănesc cu mâncare găsită la gunoi.

Romii din Baia Mare , dar şi alţi numeroşi români trăiesc în România crudă.La "Sinteza Zilei", s-a creionat portretul unei ţări care plânge, îndură, râde, se vinde, se resemnează, dar gândeşte.

Un alt reportaj revoltător făcut de echipa emisiunii "În premieră" prezintă viaţa de pensionar în România, o luptă neîntreruptă pentru supravieţuire.Nu există chin mai mare decât să fii bătrân în România. În ţara fără patimă, dacă ajungi la pensie, eşti condamnat la sărăcie. După zeci de ani de muncă, românii ajung la bătrâneţe să aibă o singură grijă: cum să-şi asigure pâinea de fiecare zi.

Unde se duc banii noştri de pensie, de ce trăim în mizerie, cine sunt vinovaţii pentru traiul amar al bătrânilor? Răspunsurile le  cunoaştem de mult. Unde-i lege e şi tocmeală, iar mafia statului e la putere.

Citeşte şi: În premieră: Delta Dunării, controlată de braconieri şi de afacerişti fără scrupule


VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Sinteza Zilei" DE LA ANTENA 3

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei In premiera
Parteneri
Salariul vine mai devreme în aprilie! Vești bune pentru români
x close