Antena 3 CNN Actualitate Media Şefii RCS&RDS, Teszari şi Oprea, chemaţi la audieri pentru "combinaţiile" cu Mitică Dragomir

Şefii RCS&RDS, Teszari şi Oprea, chemaţi la audieri pentru "combinaţiile" cu Mitică Dragomir

Şefii RCS&RDS, Teszari şi Oprea, chemaţi la audieri pentru "combinaţiile" cu Mitică Dragomir
25 Sep 2013   •   12:54

"Se strânge laţul în jurul lui Mitică Dragomir!", scrie ENational.ro. Conform sursei citate, procurorii DNA i-au chemat, "în sfârşit", la audieri pe patronul RCS&RDS, Zoltan Teszari, şi pe Alexandru Oprea, directorul companiei de cablu. Cei doi vor trebui să explice de ce au investit în afacerea lui Dumitru Dragomir şi să dea detalii despre "cadoul" de 45 de milioane de euro făcut de şeful Ligii Profesioniste de Fotbal.

"Cei doi reprezentanti RCS&RDS vor trebui sa dea explicatii in fata procurorilor DNA despre cum au platit 45 de milioane de euro pe un pachet care valora dublu, adica 90 de milioane de euro, in cazul meciurilor din Liga I, precum si despre asocierea cu Dumitru Dragomir, care a primit de la RCS&RDS o afacere la cheie: Crystal Palace Ballrooms. Astfel, procurorii DNA ar putea descoperi ca „sponsorizarea” celor de la RCS&RDS facuta firmei lui Mitica a fost o mita mascata, pentru ca firma de cablu sa obtina drepturile TV din fotbal la jumatate de pret", scrie ENational.ro, care mai notează că Mitică Dragomir ar putea să devina, din martor, suspect.

Mai mult, Oprea urmează sa explice dacă a negociat direct cu Dumitru Dragomir contractul Bodu SRL (firma lui Mitica de la Liga, prin care acesta primea bani de la RCS&RDS, asa cum reiese din inregistrarile lui Ioan Bendei, administratorul companiei RCS&RDS).

"Conform contractului respectiv, RCS&RDS a platit 3,5 milioane de euro (contractul initial prevedea 1,7 milioane de euro) pentru 15% din firma lui Mitica Dragomir, care are ca obiect de activitate organizarea de mese festive, nunti si botezuri. In acest context, exista suspiciuni ca, pentru a evita plata sumelor prevazute in contractul cu Liga I pentru retransmisia meciurilor de fotbal, RCS&RDS ar fi facut o intelegere cu Dragomir, fara stiinta partenerului Antena 1 (RCS&RDS si Antena 1 erau parteneri in perioada respectiva –  n.r.), platindu-i, prin firma Bodu SRL, 3,5 milioane de euro pe parcurscul a trei ani", mai scrie sursa citată.

Citiţi şi Cazul Alexandrescu, un dosar fără probe. Procurorii nu aveau dovezi înainte de arestarea şefului Antena Group.



×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close