Antena 3 CNN Actualitate Media Antena3.ro LIVE. Unde mergem în vacanță, fără teamă de atentate? Răzvan Pascu: „În 2017, turismul este despre experiențe. România, o destinație sigură”

Antena3.ro LIVE. Unde mergem în vacanță, fără teamă de atentate? Răzvan Pascu: „În 2017, turismul este despre experiențe. România, o destinație sigură”

Antena3.ro LIVE. Unde mergem în vacanță, fără teamă de atentate? Răzvan Pascu: „În 2017, turismul este despre experiențe. România, o destinație sigură”
11 Mai 2017   •   15:45

America își avertizează cetățenii să nu meargă în Europa, din cauza atentatelor. Marile orașe sunt mult mai goale ca în alți ani, multe insule grecești sunt și ele încă aproape pustii, după exodul emigranților de acum două veri. 

Turcia nu mai e nici ea o destinație chiar în regulă pentru vara asta. Așa că unde mergem în vacanță?

Consultantul în marketing turistic, Răzvan Pascu a vorbit, joi, la antena3.ro LIVE, cu Maria Coman, despre bani, oferte și reinventarea turismului.

Cu ce înlocuim Turcia?

”Românii mergeu în Turcia în special pentru servicii, mancare bună, servicii bune. E complicat să înlocuiești Turcia pentru că nu prea găsești aceleași servicii în altă țară din Europa”, a spus Răzvan Pascu.

”Malta mai încearcă să ofere sejururi all inclusive. Toată lumea încearcă să fure turiștii care mergeau în Turcia. (...)Iordania mai încearcă să câștige turiști, stațiunile din Marea Mediterană. E complicat să inlocuiești Turcia mai ales că în ultimii doi ani au scăzut mult prețurile acolo”, a mai spus Răzvan Pascu.

Acesta a arătat că, în ciuda tuturor avertismentelor, pe litoralul turcesc nu s-a întâmplat nimic grav până acum. 

”Eu, de exemplu, aș evita Egiptul anul acesta. Aș sta cu inima îndoită. Dar, repet, nimic nu e sigur pe lumea asta”, a precizat Răzvan Pascu.

”Nu vreau să sperii pe nimeni dar, de obicei, când a fost o avertizare de la americani, s-a întâmplat ceva. Acum, ce să faci? Să stai în casă?”, a mai arătat Răzvan Pascu.

”Din păcate, ne place sau nu, va trebui să ne obișnuim cu genul asta de trăiri”, a mai spus el.

Răzvan Pascu a arătat că, o opțiune pentru destinația de vacanță ar putea fi Europa de Est. ”De exemplu Albania și Muntenegru. Chiar ai ce să vezi acolo”.

”Nimeni pe lumea asta nu poate spune, sută la sută, mergeți acolo sau nu mergeți acolo”, a mai spus Răzvan Pascu.

Unde merge în vacanță Răzvan Pascu?

”Acum plec în Iran, o să merg în SUA la vară, cu un grup de turiști. Cu copilul o să merg în Statele Unite, noi am călătorit destul de mult cu el. Am fost în Republica Dominicană, în Thailanda, în Japonia și în destinații din Europa și nu ne-a fost teamă că se va întâmpla ceva” a spus Răzvan Pascu, care a precizat că, atunci când călătorește cu copilul, are grijă să rezerve zboruri de noapte.

„Nu e ușor, dar nici imposibil”, a spus Răzvan Pascu.

„Acum, la sfârșit de august mergem în SUA, vom merge și în Australia, Noua Zeelandă, în Zanzibar”, a mai spus el.

Turismul în România

”Imaginea securității în România e foarte bună. Cred personal că anul acesta va fi foarte bun. Apar tot mai multe oaze și investiții foarte bune și de calitate. Oamenii prin curaj să călătorească în România”, a spus Pascu.

”România, o destinație sigură!”

”Noi, întotdeauna ne-am obișnuit să le cerem autorităților să le cerem, să ne dea. Însă autoritățile nu au demonstrat până acum foarte multe”, a mai spus Răzvan Pascu.

Unde mergem în România?

”Noi am descoperit în ultima vreme zona secuimii, Delta Dunării. Nu sunt un naționalist înfocat, care să nu aibă ceva în spate când vorbește, dar Delta Dunării este un loc unic. Nici nu știu dacă mi-aș dori ca Delta să devină o destinație de masă”, a spus el.

”În Covasna e o zonă cunoscută drept ținutul conacelor. (...) Unele dintre ele au început să fie renovate și arată incredibil!”, a spus Răzvan Pascu.

Eu cred că România ar putea să câștige foarte mult din turismul autentic. Sunt experiențe unice iar ele nu au preț. În 2017, turismul este despre experiențe”, a spus el.

”Știți ce lipsește cel mai mult din turismul românesc? Zâmbetul”, a spus el.

Un loc din România pe care nu îl știm

„Oltenia îmi place foarte mult! (...) Au început să apare investitori care să cumpere conace și să le renoveze. În special în zona Horezu. Au apărut investitori care fac asta din pasiune. Turismul nu este un domeniu în care te poți îmbogăți”, a spus Răzvan Pascu.

”În Mureș există un resort cu case săsești de un neamț stabilit în România. În Nemț sunt case făcute de britanici și nemți care s-au stabilit acolo”, a spus Răzvan Pascu.

Despre litoralul românesc

”Dacă patronul gândește așa că: lasă că dacă nu le place, vin alții, nu e o gândire pe termen lung”, a mai spus el.

Antena 3 la lansat joi, de la ora 15.00, un nou proiect, “antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului  şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

Dezbatere Antena3.ro LIVE. Psihiatrul Gabriel Diaconu: „Educație nu înseamnă să-i dai pești copilului, ci undițe”

Vaccinarea, o problemă de siguranţă națională. Cel mai important subiect al momentului, dezbătut la antena3.ro LIVE

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close