Antena 3 CNN Actualitate Povestea tragică a unui bărbat din Mediaș infectat cu COVID-19. A sperat până în ultimul moment să găsească un pat liber la ATI, dar virusul l-a răpus mai repede

Povestea tragică a unui bărbat din Mediaș infectat cu COVID-19. A sperat până în ultimul moment să găsească un pat liber la ATI, dar virusul l-a răpus mai repede

Un bărbat de 65 de ani, din Mediaș, județul Sibiu, a murit, vineri, așteptând să se elibereze un pat la ATI. Avea mai multe comorbidități și deși medicii de la Spitalul Mediaș l-au pus pe oxigen organismul său a cedat.

Povestea tragică a unui bărbat din Mediaș infectat cu COVID-19. A sperat până în ultimul moment să găsească un pat liber la ATI, dar virusul l-a răpus mai repede
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    23 Oct 2020   •   20:45

Spitalul respectiv nu are terapie intensivă pentru bolnavii COVID-19 și abia săptămâna viitoare ar urma să fie instalate două sau trei posturi.

„Pacientul a fost pus pe oxigen. Nu a fost intubat, dar a fost pus pe oxigen. A avut mai multe comorbidități, cardiopatie ischemică, diabet. A decedat. I s-au acordat toate îngrijirile, a avut oxigen, doar că nu a fost intubat. La Mediaș nu se putea intuba, pentru că secția de Terapie Intensivă este pentru ceilalți pacienți, care veneau din secții unde au fost operați. Erau oricum posturile (de ATI – n.r.) ocupate. Aici (la Spitalul Mediaș – n.r.) nu este Terapie Intensivă pentru COVID. Vor pregăti, începând de luni, 2 sau 3 posturi de Terapie la Spitalul Municipal”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Gabriel Budescu pentru Mediafax.

Acesta a precizat că în Ardeal nu mai exista posibilitatea transferării pacientului, toate paturile ATI fiind ocupate.

„Este plin de pacienți care doresc să meargă la ATI (...) câte 3 – 4 - 5 – 7... nicăieri nu există posibilitatea. Sau cel puțin în Ardeal nu există posibilitatea aceasta. Dar să știți că și pacienții intubați își pot pierde viața, pentru că este o luptă”, a mai spus Budescu.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu există doar 12 paturi la ATI

Directorul DSP Sibiu afirmă că din acest punct de vedere situația va deveni din ce în ce mai dificilă.

„Eu doresc să nu ne mai întâlnim cu situații de acest fel. Situația va deveni din ce în ce mai dificilă pentru că sunt persoane în vârstă, care, din păcate, din neatenția lor, ori din neatenția familiei, a colegilor, ajung să ia acest virus și să știți că situația este foarte delicată”, a mai declarat directorul DSP Sibiu.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu există doar 12 paturi de Terapie Intensivă așa că în ultimele două săptămâni mai mulți pacienți cu COVID-19 au fost transferați la secții ATI din județul Argeș.

Din cauza ratei de infectare, care a trecut de 3 la mia de locuitori, mai multe localități din județul Sibiu, între care și municipiul Sibiu, intră, de sâmbătă, în scenariul roșu.

×
Subiecte în articol: Sibiu Medias COVID-19
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close