Antena 3 CNN Actualitate Medicul șef al UPU Sibiu a demisionat din funcție

Medicul șef al UPU Sibiu a demisionat din funcție

Medicul șef al UPU Sibiu, Bogdan Csillag, a demisionat din funcție. Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu urmează să numească un alt șef care să conducă UPU în perioada pandemiei de COVID-19.

Medicul șef al UPU Sibiu a demisionat din funcție
de Andreea Cigolea    |    12 Noi 2020   •   11:07

Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, conf.dr. Liliana Coldea, a declarat că medicul Bogdan Csillag, șeful UPU Sibiu, și-a depus demisia.

”Am înregistrat demisia domnului doctor. Vom numi un șef interimar în locul său, care să conducă UPU Sibiu în perioada pandemiei. Este vorba de dr. Constantin Roșca”, a spus Coldea.

Coldea nu a vrut să facă publice motivele demisiei șefului UPU, însă în ultima perioadă, cât medicul Bogdan Csillag a fost în concediu medical, înlocuitorul său, dr. Voichița Halmaghi a povestit, în ședința CJSU situația grea din UPU Sibiu, unde este lipsă de personal și un număr foarte mare de bolnavi COVID-19, cerând ajutorul autorităților. Medicul a fost, însă, apostrofat de prefectul Mircea Crețu.

Doctorul Constantin Roșca a fost șef al UPU Sibiu înainte de dr. Bogdan Csillag, însă la terminarea mandatului nu a mai vrut să concureze pe acest post. Bogdan Csillag rămâne în echipa de medici a UPU Sibiu, el având experiență în servicii de urgență, atât în cadrul UPU, cât și în cadrul SMURD.

Sibiu, în carantină. Rată uriaşă de infectare: peste 11 cazuri la mia de locuitori

După ce rata de infectare a depăşit 6 cazuri la mia de locuitori încă de luni, autorităţile din Sibiu s-au întrunit în şedinţă de urgenţă pentru a lua măsurile ce se impun în starea de carantină. Incidenţa îmbonăvirilor a crescut constant în ultima săptămână în Sibiu, iar de luni s-au depăşit 6 cazuri de îmbolnăviri cu COVID la mia de locuitori.

Prefectul din Sibiu care a certat un medic pentru că cerea paturi suplimentare pentru bolnavii COVID-19 are coronavirus

Prefectul din Sibiu, Mircea Crețu, a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, la o săptămână după ce admonestase un medic de la Serviciu de Urgență Sibiu pentru că cerea suplimentarea paturilor pentru bolnavii de COVID-19.

Ulterior, Prefectul județului Sibiu, Mircea Creţu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că regretă reacţia pe care a avut-o față de medicul Voichiţa Halmaghi de la UPU Sibiu, pe care a mustrat-o public pentru că a cerut suplimentarea paturilor destinate pacienţilor COVID-19.

 

×
Subiecte în articol: Sibiu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Atac terorist în Rusia. Au fost uciși cel puțin 15 polițiști și un preot
x close