Antena 3 CNN Actualitate Medicamentele de import dispar de pe piaţă din cauza creşterii euro

Medicamentele de import dispar de pe piaţă din cauza creşterii euro

Medicamentele de import dispar de pe piaţă  din cauza creşterii euro
13 Ian 2009   •   07:58

Creşterea la cote record a monedei europene are efecte negative şi pe piaţa farmaceutică. Unele medicamente vitale ar putea să dispară din farmacii, iar altele s-ar putea scumpi semnificativ.
?Pe piaţă nu se vor mai găsi la vânzare un număr important de medicamente şi vitale pentru pacienţi, iar noi, distribuitorii, ne vom repoziţiona afacerea, în funcţie de volumul vânzărilor?, a declarat directorul executiv al Farmexpert, Octavian Iacob, citat de Gândul.
De altfel, distribuitorii de medicamente au anunţat că vor renunţa la importul anumitor produse, din cauza creşterii cotaţiei euro, şi vor încerca să compenseze pierderile prin creşterea preţurilor la OTC-uri (medicamente fără prescripţie) şi dermatocosmetice. ?Marjele de adaos la medicamentele din import vor fi afectate, astfel că distribuţia de medicamente de import va fi nerentabilă. Cu siguranţă, multe firme vor analiza mai atent ce produse vor importa, iar cele care sunt nerentabile nu vor mai fi importate, ducând la posibila lipsă a unor medicamente din farmacii şi spitale?, susţinea şi directorul general al firmei distribuţie Ropharma Braşov, Mihai Miron.
Farmacişti explică că legislaţia îi obligă să vândă la o cotaţie de 3,63 lei pentru un euro.
În aceste condiţii, fără intervenţia urgentă a guvernului este de aşteptat o nouă criză a medicamentelor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close