Antena 3 CNN Actualitate Medicamentele nu se scumpesc. Eugen Nicolăescu a îngheţat din nou preţurile

Medicamentele nu se scumpesc. Eugen Nicolăescu a îngheţat din nou preţurile

Medicamentele nu se scumpesc. Eugen Nicolăescu a îngheţat din nou preţurile
27 Sep 2008   •   09:40

Medicamentele nu se scumpesc, cel puţin până la 1 noiembrie. Ministrul Eugen Nicolăescu a îngheţat pentru a şasea oară, anul acesta, preţul la medicamente. Ordinul a fost deja trimis la Monitorul Oficial. La începutul anului, Ministrul Sănătăţii a anunţat că preţurile la medicamente rămân neschimbate până în 29 februarie.

Această măsură a stârnit nemulţumirea importatorilor şi distribuitorilor de medicamente care au ameninţat cu blocarea livrărilor. Apoi, la jumătatea lunii februarie, Nicolăescu a blocat printr-un alt ordin preţurile pentru încă trei luni. Ulterior a venit şi răspunsul ministrului la ameninţările importatorilor şi distribuitorilor de medicamente: acesta a dispus un amplu control la nivel naţional în farmacii şi depozite.

Au urmat apoi trei ordine succesive prin care au fost blocate preţurile. Distribuitorii de medicamente au protestat de mai multe ori, de la începutul anului. Ei spun că ultima actualizare a preţurilor la medicamentele de import s-a făcut în aprilie anul trecut, deşi aceasta trebuia realizată trimestrial.

Unul dintre motivele invocate pentru îngheţarea preţurilor a fost acela că medicamentele din România sunt mai scumpe cu 16% decât în Ungaria, cu 22% decât în Franţa şi cu 34% faţă de ţările nordice.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu Monitorul Oficial
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close