Antena 3 CNN Actualitate Medici aduşi din China ? soluţia găsită de Eugen Nicolăescu pentru exodul medicilor din România

Medici aduşi din China ? soluţia găsită de Eugen Nicolăescu pentru exodul medicilor din România

Medici aduşi din China ? soluţia găsită de Eugen Nicolăescu pentru exodul medicilor din România
17 Aug 2008   •   09:39

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a găsit soluţia de a contracara efectele exodului de medici cu care se confruntă România. El este de părere că ar trebui să importăm medici din China. Aşa cum era de aşteptat au apărut şi comentarii. Conducerea Colegiului Medicilor îi aminteşte ministrului, că după lege, în România nu pot profesa decât medici şi asistente originari din spaţiul comunitar, Norvegia sau Elveţia.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că medicii proveniţi din spaţiul extracomunitar vor trebui să vină cu documente prin care să demonstreze că pregătirea din acele ţări este conformă cu cerinţele Uniunii Europene. Deficitul de medici din ţara noastră este în prezent de 10 şi până la 25%, în funcţie de specializare. Ministrul Sănătăţii susţine că în următorii 2-3 ani, condiţiile de muncă şi de salarizare ale medicilor noştri s-ar putea îmbunătăţi şi vor deveni mai atractive pentru români.

În replică, preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoaie, a catalogat afirmaţiile ministrului Nicolăescu drept „utopii cu iz electoral”. El le-a explicat jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei că, potrivit legii privind reforma în domeniul sănătăţii, în România nu pot profesa decât medici şi asistente originari din spaţiul comunitar, Norvegia sau Elveţia.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close