Antena 3 CNN Actualitate Medicii de familie vor primi 105 lei pentru monitorizarea fiecărui pacient cu COVID

Medicii de familie vor primi 105 lei pentru monitorizarea fiecărui pacient cu COVID

Medicii de familie vor monitoriza pacienții infectați cu COVID-19 asimptomatici sau cu simptome ușoare și pentru asta vor orimi câte 105 lei pe caz.

Medicii de familie vor primi 105 lei pentru monitorizarea fiecărui pacient cu COVID
de Andreea Cigolea    |    23 Oct 2020   •   12:15

Pacienții infectați asimptomatic și cei cu simptome ușoare vor fi monitorizați de medicii de familie, iar în această privință medici de familie vor avea posibilitatea sa deconteze aceste prestații medicale în suma de 105 lei pe caz din bugetul CNAS.

Medicii de familie vor putea elibera certificatele necesare pentru concediile medicale aferente

„Este un act normativ, o ordonanță de urgență importantă, adoptată după consultarea tuturor specialiștilor implicați în combaterea epidemiei și e o soluție adaptată la situația actuală, într-o evoluție care pune la grea încercare sistemul sanitar românesc. Implicarea medicilor de familie e esențială pentru reducerea presiunii pe sistemul medical de urgență și guvernul face un apel catre toți medicii de familie să fie alături de colegii din sistmeul medical în efortul de limitare a infecțiilor și să ajute în cazul pacienților asimptomatici sau cu forme ușoare în așa fel încât aceștia să nu trebuiască să mai meargă la spital pentru a primi actele care să ateste infecția cu coronavirus”, anunță Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului.

×
Subiecte în articol: COVID
Parteneri
Victor Piţurcă rupe tăcerea în scandalul momentului | VIDEO
x close