Antena 3 CNN Actualitate Medicii din Iași au reușit să îi replanteze ambele brațe fetei de 15 ani care a fost rănită în accidentul de la Pașcani

Medicii din Iași au reușit să îi replanteze ambele brațe fetei de 15 ani care a fost rănită în accidentul de la Pașcani

Medicii de la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași au reușit să facă o minune replantând ambele brațe amputate ale tinerei de 15 ani care a fost rănită în accidentul grav de la Pașcani.

Medicii din Iași au reușit să îi replanteze ambele brațe fetei de 15 ani care a fost rănită în accidentul de la Pașcani
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    18 Dec 2022   •   08:42

Fata a ajuns la pediatrie în urma unui grav accident care avut loc vineri noaptea în localitatea Valea Seacă de lângă Pașcani. 

Un autocar în care se aflau 35 de persoane, printre care și această tânăra, s-a răsturnat într-o curbă. Toți cei din autocar sunt membri unui ansamblu artistic din județul Botoșani care mergeau la o sărbătoare în județul Ialomița. 

În salvarea acestei fete, o echipa complexă de medici a luptat, timp de 20 de ore, ca să îi redea acesteia șansa de a mai avea o viață cât de cât normală. 

După cele 20 de ore petrecute în sala de operație, medicii, care au fost activi permanent în tot acest maraton, deși epuizați, se declară fericiți că efortul lor nu a fost în zadar.

La acest cod roșu, în frunte cu Dr. Sidonia Susanu, șefa secției de Chirurgie Plastică și Reparatorie din cadrul Spitalului "Sfânta Maria", au fost implicate foarte multe cadre medicale, și de la Pașcani și de la Iași, care au făcut posibilă salvarea mâinilor tinerei, prin promtitudine și profesionalism.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close