Antena 3 CNN Actualitate Medicii care au operat din greşeală un copil au fost suspendaţi

Medicii care au operat din greşeală un copil au fost suspendaţi

Medicii care au operat din greşeală un copil au fost suspendaţi
11 Iun 2008   •   08:53

Medicii de la Spitalul de copii ?Grigore Alexandrescu?, cei care au operat din greşeală un copil, au fost audiaţi, miercuri, de Colegiul Medicilor. O decizie a venit în scurt timp: cadrele medicale au fost suspendate. Cazul a fost ţinut ascuns de conducerea instituţiei şi a fost înaintat Colegiului abia după ce a fost mediatizat. Totul a început pe 19 martie, când un copil de nouă ani din Capitală, internat pentru examinarea endoscopică a vezicii urinare, a fost operat din greşeală de apendicită, pentru că o asistentă a încurcat pacienţii.

Copilul a fost externat după câteva zile, fără a fi supus intervenţiei medicale pentru care a fost internat iniţial, din cauza riscurilor pe care le implică două anestezii succesive. Cazul a fost ţinut ascuns de conducerea instituţiei, fiind înaintat Colegiului Medicilor din Bucureşti pe 18 aprilie, abia după ce a fost mediatizat. Conducerea spitalului a recunoscut că este vorba despre o eroare medicală gravă.

Trei persoane au fost găsite vinovate: medicul chirurg, medicul anestezist şi asistenta de la sala de operaţie. Dar singurele sancţiuni aplicate în urma anchetei interne au fost reducerea cu 10% a salariului timp de trei luni şi mutarea într-o altă clinică de chirurgie a spitalului. Conducerea Uniunii Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din Capitală susţine că motivul pentru care organizaţia se autosesizează cu întârziere asupra unor posibile erori medicale este că nu primeşte plângeri de la pacienţi.

Antena 3

×
Parteneri
Vine vara în România! Prognoza meteo pentru luna iunie
x close