Antena 3 Actualitate Medicii români, studiu unic în lume în lupta cu COVID. Ce au descoperit doctorii de la spitalul Colentina

Medicii români, studiu unic în lume în lupta cu COVID. Ce au descoperit doctorii de la spitalul Colentina

de Milena Niță    |    15 Sep 2020   •   13:30
Medicii români, studiu unic în lume în lupta cu COVID. Ce au descoperit doctorii de la spitalul Colentina
Sursa foto: Antena 3

Contribuţie importantă a specialiştilor români la studiul noului coronavirus. O echipă a Spitalului Colentina din Bucureşti a reuşit să stabilească o legătură între evoluţia negativă a bolii, trombozele letale care pot apărea şi nivelul unei anumite proteine în organism. 

Studiul a fost remarcat de experţii internaţionali pentru potenţialul de a contribui la scăderea mortalităţii COVID-19. 

Senatul Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu, care susţine excelenţa în medicină, vrea să sprijine continuarea studiului. 

Cercetarea dr. români, remarcată de experţi străini pentru potenţialul de a contribui la scăderea mortalităţii COVID

Medicul care conduce studiul, profesorul Cristian Băicuş, a fost el însuşi bolnav de COVID. El a fost invitat marţi la rubrica Eroul zilei, de la Antena 3, împreună cu dr. Marius Balea junior, şeful Secţiei de Pneumologie de la Spitalul Colentina şi cel care a avut ideea studiului.

Echipa românilor, în avangarda luptei cu COVID-19

Studiul a fost coordonat de prof. dr. Băicuș și notat în publicațiile medicale de specialitate, pentru a contribui la cunoașterea noului virus. 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close