Antena 3 CNN Actualitate Medicii şi meteorologii avertizează: Indicele de radiaţii ultraviolete, foarte aproape de pragul critic

Medicii şi meteorologii avertizează: Indicele de radiaţii ultraviolete, foarte aproape de pragul critic

Medicii şi meteorologii avertizează: Indicele de radiaţii ultraviolete, foarte aproape de pragul critic
Sursa foto: Foto: phillyhealthinfo.org/
31 Iul 2010   •   09:21

Atenţie la ultraviolete! Expunerea îndelungată la soare în aceste zile poate crea mari probleme de sănătate. Pe litoral indicele de radiaţii ultraviolete a fost, vineri, foarte aproape de pragul critic de opt unităţi. Rămâne ridicat, însă, şi sâmbătă. Medicii avertizează că razele ultraviolete pot cauza cancer de piele şi cataractă, aşa că recomandă prudenţă.

Medicii şi meteorologii atrag atenţia că în perioada următoare pericolul de expunere la raze ultraviolete este în creştere.

?Razele ultraviolete pot fi chiar şi ucigaşe. O expunere intempestivă la ultraviolete poate determina o arsură de gradul 1 şi chiar 2, pe suprafaţa corporală, care necesită chiar măsuri de reanimare?, a declarat dr. Doru Popescu, medic dermatolog.

?În afară de aspectul îmbătrânit, ridat, cu diverse pete de culoare, riscăm apariţia cancerelor cutanate?, a explicat Gilia Oprea, dermatolog.

Ieri, pe litoral, indicele UV a fost aproape de pragul critic de opt unităţi. Dacă şi astăzi pe litoral va fi cer senin, turiştii sunt sfătuiţi să aibă grijă să nu se expună prea mult la soare.

Antena 3

 

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close