Antena 3 CNN Actualitate Revoltă în sistemul sanitar. Medicii cer Guvernului ca spitalele să nu mai fie clasificate ca fiind COVID sau non-COVID

Revoltă în sistemul sanitar. Medicii cer Guvernului ca spitalele să nu mai fie clasificate ca fiind COVID sau non-COVID

Medicii mai multor spitale din România s-au întâlnit cu membrii comisiilor de Sănătate ale Parlamentului, unde au cerut o nouă strategie naţională pentru tratarea pacienţilor Covid şi non-Covid, inclusiv pacienţii cu boli cronice, despre care spun că au fost marginalizaţi de sistem. 

Revoltă în sistemul sanitar. Medicii cer Guvernului ca spitalele să nu mai fie clasificate ca fiind COVID sau non-COVID
de Cristi Popovici    |    13 Oct 2020   •   17:30

Trebuie să renunţăm la clasificarea spitalelor în covid şi non-covid. Este apelul medicilor de la Spitalul Colentina, care împreună cu asociaţiile de pacienţi s-au întâlnit cu membrii comisiilor de sănătate ale Parlamentului.

Toţi au tras un semnal de alarmă privind strategia guvernului în lupta cu pandemia şi au cerut regândirea întregului plan de acţiune.

"Ceea ce cerem nu cerem pentru spitalul nostru, cerem pentru pacienţi, cerem pentru demnitatea noastră şi pentru faptul că încercăm să ne facem fiecare meseria şi să nu intrăm profesii pentru care nu suntem pregătiţi, să tratam boli infecţioase, să tratam boli pentru care avem o evoluţie blândă, sau uşoare, sau asimptomatică în 80% din cazuri, transformând spitalele în lazarette", a declarat Bogdan Mateescu, şeful Secţiei de Gastroenterologie de la Spitalul Colentina, la finalul discuţiei cu membrii comisiilor de Sănătate din Parlament.

La rândul său, Gheorghe Dan, şeful Secţiei Cardiologie a spitalului Colentina a spus că demersul nu are nicio coloratură politică pentru că sănătatea populaţiei nu este o problemă politică, ci una a naţiunii. 

"Se încearcă să se integreze un spital, sau mai multe spitale în politica COVID, ceea ce este o greşeală, pentru că duce la spoliere de fonduri, la deprofesionalizarea unor specialişti pentru care s-au cheltuit sume importante", a mai spus medicul Gheorghe Dan.

Medicii cer urgent Guvernului să elaboreze o strategie nouă pentru toată ţara, pentru că pacienţii cu boli cronice au fost discriminaţi şi marginalizaţi în sensul că nu li s-a mai acordat asistenţa medicală cuvenită, pentru că spitalele s-au axat doar pe cazurile de îmbolnăviri cu COVID.

×
Subiecte în articol: Colentina
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close