Antena 3 CNN Actualitate Medicii vor fi plătiţi în funcţie de performanţe

Medicii vor fi plătiţi în funcţie de performanţe

Medicii vor fi plătiţi în funcţie de performanţe
23 Aug 2007   •   09:47

Ministerul Sănătăţii doreşte salarii pentru medici pe criterii de performanţă în ideea eficientizării sistemului sanitar. Proiectul de act normativ va fi supus dezbaterii publice până pe 16 septembrie 2007. El prevede ca medicii din unităţile sanitare publice să primească salarii majorate sau diminuate, în funcţie de preformanţă, excepţie făcând doar medicii din comitetul director. Proiectul mai precizează că salariile de bază individuale ale medicilor pot fi majorate cu maximum 50% din nivelul salariului de bază.

Totuşi, dacă unitatea respectivă dispune de venituri proprii, altele decât cele provenite din contractul încheiat cu casa de asigurări de sănătate, salariile de bază individuale ale medicilor pot fi majorate pe baza aceloraşi criterii de performanţă cu mai mult de 50%, dar nu mai mult de 100%.

În prezent, indiferent de numărul pacienţilor pe care îi au, toţi medicii primesc aceeaşi sumă de bani. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Vlad Iliescu, a declarat pentru "Jurnalul Naţional", că salariile medicilor a căror activitate nu atinge indicatorii de performanţă vor fi diminuate. Însă acestea nu vor putea fi mai mici decât salariile de bază minime pe funcţii şi grade profesionale.

Propunerea de salarizare în funcţie de performanţe a venit de la medicii din teritoriu însă cea a ministerului Sănătăţii ar dezavantajează însă cadrele medicale medii, care contribuie la eficientizarea serviciilor medicale, susţin jurnaliştii.

În aceeaşi situaţie se află şi unele secţii precum pediatria sau psihiatria ale căror venituri nu sunt constante. Evaluarea indicilor de performanţă se face însă trimestrial, ceea ce ar da posibilitatea unei aprecieri corecte a performanţei.

Antena 3

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close