Antena 3 CNN Actualitate Medicii vor primi salariile în funcţie de performanţe

Medicii vor primi salariile în funcţie de performanţe

Medicii vor primi salariile în funcţie de performanţe
14 Aug 2008   •   22:51

Medicii care îşi fac bine meseria vor primi salariu dublu. Cei care se lasă pe tânjeală, însă, vor fi penalizaţi. Asta vrea Ministerul Sănătăţii, care a prezentat joi un proiect de lege. Cu siguranţă vor apărea şi controverse. Primul criteriu propus pentru evaluarea medicilor este numărul de pacienţi au trataţi. Iar cel de-al doilea vizează indicatorii de performanţă, adică numărul de zile de spitalizare necesare bolnavilor sau numărul de infecţii sau complicaţii apărute la pacienţii internati în spital.

De asemenea, va conta şi dificultatea cazurilor rezolvate de medici. Iniţiatorul proiectului a considerat că un doctor care face operaţii pe cord, nu poate fi comparat cu unul care face operaţii de apendicită. Dacă un medic va îndeplini toate aceste criterii, poate primi salariu dublu. Dacă nu, venitul îi va scădea cu până la 50 la sută.

În prezent, un medic rezident are un salariu de bază cuprins între 700 şi 1.100 de lei lunar, iar un medic primar câştigă între 1.800 şi 2.100 de lei pe lună. Proiectul legislativ este în dezbatere publică pentru 30 de zile, după care va fi prezentat guvernului pentru aprobare.

Antena 3

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close