Antena 3 CNN Actualitate Dr. Mihai Craiu, mesaj alarmant: Se înmulțesc cazurile de COVID la copiii cu comorbidități infectați de rude

Dr. Mihai Craiu, mesaj alarmant: Se înmulțesc cazurile de COVID la copiii cu comorbidități infectați de rude

Medicul pediatru Mihai Craiu trage un semnal de alarmă: crește numărul de copii infectați cu coronavirus în spitale. El spune că unii dintre acești copii se infectează acasă, de la părinți. Situația este cu atât mai periculoasă în cazul celor care au și alte afecțiuni (obezitate, boli cronice).

Dr. Mihai Craiu, mesaj alarmant: Se înmulțesc cazurile de COVID la copiii cu comorbidități infectați de rude
Sursa foto: Facebook
de Dan Gabor    |    07 Noi 2020   •   20:30

"Problema este că acum au început să se îmbolnăvească și copiii care stau numai acasă. Copii care au și comorbidități - o boală neurologică, obezitate, astm, care iau citostatice. Adică exact acei copii care iau (infecția - n.r.) de la părinții lor, de la rudele lor, pentru că transmisia în rândul comunității este foarte mare și adulții nu respectă regulile.

Vorbesc de copii care nu ies din casă, nu merg la școală, nu sunt expuși la nimic. (...) Mesajul este unul de responsabilizare: dacă nu ne pasă, și nu credem, și suntem covidosceptici pentru noi, trebuie să ne gândim la copii la fel de mult ca și la bunici și să luăm măsurile care se impun", a declarat dr. Mihai Craiu, la Digi24.

Copiii cu boli cronice pot face forme grave de Covid-19, iar pericolul constă în faptul că sunt mai puține locuri pentru copii decât pentru adulți în spitalele specializate Covid, unde există toată aparatura necesară îngrijirii unor astfel de cazuri serioase.

"De-aia trebuie să avem grijă de copiii noștri bolnavi, ca să nu ajungem în situația adulților", a mai spus dr. Craiu.

×
Subiecte în articol: Dr. MIhai Craiu COVID-19
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close