Antena 3 CNN Actualitate Meleşcanu a primit copiile dosarelor pentru începerea urmăririi celor opt demnitari

Meleşcanu a primit copiile dosarelor pentru începerea urmăririi celor opt demnitari

Meleşcanu a primit copiile dosarelor pentru începerea urmăririi celor opt demnitari
19 Ian 2008   •   09:23

Ministrul interimar al Justiţiei a primit de la Palatul Cotroceni copiile dosarelor în baza cărora a fost solicitată începerea urmăririi penale împotriva a opt foşti şi actuali miniştri. Teodor Meleşcanu anunţase că în lipsa acestor documente nu poate trimite avizul dat de preşedinte, mai departe, la Parchetul General, pentru declanşarea urmăririi penale. Ministrul a precizat că a returnat avizele la Cotroceni pentru a evita orice vicii de procedură care ar putea fi invocate în aceste cazuri. Documentele solicitate au ajuns la Minister, dar sunt sub sigiliu, iar preşedintele Băsescu i-a cerut lui Meleşcanu să nu le deschidă, CI să le şi returneze la Cotroceni.

Ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, a fost informat că preşedinţia va trimite la minister dosarele celor opt foşti şi actuali miniştri pentru care Traian Băsescu a avizat începerea urmăririi penale. Administraţia prezidenţială a cerut imperativ ca dosarele să nu fie desfăcute.

Majoritatea partidelor politice consideră că acesta este un nou episod din lupta dintre cele două Palate. Mai puţin liderii PD-L care au apreciat că Teodor Meleşcanu încearcă să blocheze acţiunea justiţiei.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close