Antena 3 CNN Actualitate Meleşcanu a transmis DNA şi DIICOT avizele pentru cei opt miniştri

Meleşcanu a transmis DNA şi DIICOT avizele pentru cei opt miniştri

Meleşcanu a transmis DNA şi DIICOT avizele pentru cei opt miniştri
22 Ian 2008   •   17:25

Ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu a trimis marţi către DNA şi DIICOT avizele de începere a urmăririi penale în cazul celor opt miniştri. El a precizat că îşi declină orice fel de responsabilitate în cauză. În comunicatul transmis de Ministerul Justiţiei se mai precizează că ?Ministrul Justiţiei nu cenzurează actele Preşedintelui României, nu a dorit şi nu doreşte să tergiverseze sau să blocheze cererile înaintate de către şeful statului, ci numai respectarea procedurilor, aşa cum sunt prevăzute de Legea nr.115/1999 privind răspunderea ministerială.?

Decizia de marţi a ministrului Justiţiei a fost sancţionată de către deputatul social democrat Victor Ponta care consideră situaţia ca fiind jenantă. El este de părere că şi de această dată s-a acţionat după reţeta deja consacrată: preşedintele dispune, guvernul cedează.

Ministrul liberal al Sănătăţii apreciază însă gestul lui Teodor Meleşcanu ca fiind un ?act de inteligenţă?. ?Cel mai deştept cedează?, a spus Eugen Nicolăescu, iar ?Meleşcanu a procedat elegant şi responsabil?. El a precizat cp o prelungire a acestui conflict între Ministerul Justiţiei şi preşedinte ar fi făcut mult rău şi ar fi demonstrat că instituţiile statului nu funcţionează.

Preşedintele Partidului Democrat-Liberal este însă de părere că a fost vorba de respectarea şi aplicarea legii care este foarte clară în această privinţă şi care prevede că ministrul Justiţiei nu are rolul de a cenzura avizul preşedintelui de începere a urmăririi penale.

MAI E NEVOIE DE UN AVIZ PENTRU ÎNCEPEREA URMĂRIRII PENALE A PARLAMENTARILOR

Antena3.ro

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close