Antena 3 CNN Actualitate Meleşcanu: Discuţiile pentru achiziţia de avioane vor fi demarate în două săptămâni

Meleşcanu: Discuţiile pentru achiziţia de avioane vor fi demarate în două săptămâni

Meleşcanu: Discuţiile pentru achiziţia de avioane vor fi demarate în două săptămâni
25 Mai 2008   •   23:47

Discuţiile oficiale privind achiziţia de avioane de luptă ar putea începe în două săptămâni. Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a anunţat la „Săptămâna de ştiri”, la Antena 3, că va cere guvernului demararea negocierilor cu două dintre companiile interesate. Declaraţia vine în contextul în care la mijlocul săptămânii trecute Pentagonul informa Congresul privind posibila vânzare către România a 24 de avioane de luptă F-16 noi, plus alte 24 la mâna a doua.

România trebuie să îşi schimbe în curând flota de avioane de luptă, iar valoarea contractului este estimată la 4,5 miliarde de dolari. Prezent în emisiunea „Săptămâna de ştiri”, Meleşcanu a declarat că va cere în următoarele două săptămâni o aprobare din partea Executivului pentru a purta discuţii cu două sau trei companii producătoare de avioane.

Modelele cu cele mai mari şanse de a fi selecţionate de Armata Română sunt F16, produs de Statele Unite, Gripen din Suedia, Eurofighter Typhoon al unui consorţiu european şi Dassault Rafale al francezilor. Alegerea va fi făcută în funcţie de unele considerente economice.

Antena 3

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close