Antena 3 CNN Actualitate Meleşcanu: România are aşteptări mari de la summit-ul NATO

Meleşcanu: România are aşteptări mari de la summit-ul NATO

Meleşcanu: România are aşteptări mari de la summit-ul NATO
17 Mar 2008   •   22:05

Meleşcanu consideră că "summit-ul de la Bucureşti va marca un pas important în evoluţia Alianţei. România, ca ţară gazdă, are mari aşteptări în adoptarea unor decizii, mai ales referitoare la lărgirea Alianţei şi dezvoltarea unor parteneriate cu state care nu sunt membre NATO, precum şi la alte teme de pe ordinea de zi, care se referă la provocările cărora trebuie să le facă faţă ţările NATO."

În opinia ministrului, armata română este una din forţele societăţii româneşti care a dovedit că România îşi îndeplineşte angajamentele asumate, ca dovadă a solidarităţii sale în cadrul Alianţei.

Ministrul Meleşcanu a făcut aceste declaraţii luni, la deschiderea expoziţiei "Pentru un viitor în siguranţă", eveniment premergător Summit-ului NATO 2008 de la Bucureşti. Expoziţia, realizată de Divizia Diplomaţie Publică din cadrul Secretariatului Internaţional NATO, va fi deschisă publicului în holul Muzeului Naţional de Istorie a României în perioada 17 ? 29 martie, intrarea fiind gratuită.

Expoziţia îşi propune să sublinieze rolul NATO în materie de securitate în contextul noilor provocări la nivel global. Combinaţie de reprezentări grafice, informaţii touch-button de ultimă oră, proiecţii video şi audio, expoziţia este prima prezentare multilaterală, în sistem exclusiv multimedia, a Alianţei Nord-Atlantice, a ţărilor membre şi partenere. Informaţia din cadrul expoziţiei va fi accesibilă în limbile oficiale NATO (limba engleză şi limba franceză), şi, parţial, în limba română.

Întrebat în legătură cu problema achiziţionării de avioane militare la nivelul standardelor NATO, Meleşcanu a spus că alegerea are în vedere calitatea acestora, preţul şi condiţiile economice.

Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close