Antena 3 CNN Actualitate Membrii confederaţiilor sindicale au pichetat Parlamentul

Membrii confederaţiilor sindicale au pichetat Parlamentul

Membrii confederaţiilor sindicale au pichetat Parlamentul
19 Dec 2007   •   13:37

Membrii confederaţiilor sindicale continuă pichetarea sediului Parlamentului. Ei le cer parlamentarilor să ţină cont de amendamentele propuse pentru Legea Bugetului de Stat pentru 2008. La Parlament se află şi membrii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, dar şi cadre didactice afiliate la Federaţia „Spiru Haret”. Ei cer majorări salariale pentru o parte a cadrelor didactice, acordarea unitară a tichetelor cadou şi a premiului anual în decembrie.

Sindicaliştii au venit cu o listă o listă care cuprinde cinci revendicări, prima dintre ele fiind acordarea, începând cu data de 1 ianuarie 2008, a unei majorări salariale de 10% şi cadrelor didactice debutante, celor cu definitivat sau cu gradul didactic II.

O altă nemulţumire a sindicaliştilor este legată de refuzul autorităţilor de a da curs solicitărilor privind acordarea în luna decembrie 2007 a drepturilor salariale aferente acestei luni, precum şi a celui de-al treisprezecelea salariu.

Sindicaliştii mai cer acordarea în mod unitar şi nediscriminatoriu, la nivel naţional, începând cu prima zi a anului viitor, a tichetelor cadou pentru toţi salariaţii din învăţământ.

Preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat că liderii sindicali vor depune o scrisoare, cu toate revendicările, la ministrul Finanţelor şi, în funcţie de răspunsul acestuia, vor hotărî următoarele acţiuni de protest.

Antena 3

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close