Antena 3 CNN Actualitate Mesajul Papei Francisc de Crăciun: "Amintiți-vă de cei obosiți de război și de cei săraci"

Mesajul Papei Francisc de Crăciun: "Amintiți-vă de cei obosiți de război și de cei săraci"

"Nivelul de lăcomie și foamea de putere sunt atât de mari încât unii vor să își consume chiar și vecinii, punctează Papa Francis", în ajunul Crăciunului.

Mesajul Papei Francisc de Crăciun: "Amintiți-vă de cei obosiți de război și de cei săraci"
Sursa foto: Gettyimages | Antonio Masiello / Stringer
de Ioana Mircea    |    24 Dec 2022   •   23:44

Papa Francisc, care sărbătorește cel de-al 10-lea Crăciun al pontificatului său, a prezidat o slujbă solemnă de Ajun în Bazilica Sfântul Petru. A fost prima cu aproximativ 7.000 de participanți, după mai mulți ani în care participarea a fost restricționată din cauza COVID. Alte aproximativ 4.000 de persoane au participat afară, în Piața Sfântul Petru, într-o noapte relativ caldă.

Așa cum s-a întâmplat în ultimele luni, o afecțiune la genunchi l-a împiedicat pe Francisc să stea în picioare pentru perioade lungi de timp, delegând un cardinal să fie conducă slujba la altarul celei mai mari biserici a creștinătății. De asemenea, el a susținut un mesaj cu multe subtilități.

"Bărbații și femeile din lumea noastră, în foamea lor de bogăție și putere, își consumă chiar și vecinii, frații și surorile. Câte războaie am văzut! Și în câte locuri, chiar și astăzi, demnitatea umană și libertatea sunt tratate cu dispreț.

Ca întotdeauna, principalele victime ale acestei lăcomii umane sunt cei slabi și vulnerabili", a spus el, denunțând "o lume înfometată de bani, putere și plăcere.

Mă gândesc mai ales la copiii devorați de război, sărăcie și nedreptate", a spus Papa Francisc.

De când Rusia și-a invadat vecinul în februarie, Francisc a vorbit împotriva războiului la aproape fiecare eveniment public, cel puțin de două ori pe săptămână, denunțând ceea ce el a numit atrocități și agresiune neprovocată. El nu a menționat în mod specific Ucraina sâmbătă seara, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Crăciun
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close