Antena 3 CNN Actualitate Banii cumpără orice meserie. Aproximativ 1.500 de SRL-uri oferă diplome de calificare în Capitală

Banii cumpără orice meserie. Aproximativ 1.500 de SRL-uri oferă diplome de calificare în Capitală

Banii cumpără orice meserie. Aproximativ 1.500 de SRL-uri oferă diplome de calificare în Capitală
19 Oct 2015   •   21:02

Meseria e brăţară de aur. Dar e atât de ieftină încât o poţi negocia ca la piaţă. Cu 500 de lei, oricine poate să cumpere peste noapte o meserie pentru o viaţă: fizioterapeut, manichiurist. La alegere între alte peste 40 de calificări. Dai bani, primeşti diploma. Şi nu orice diplomă.

Unele centrele de calificare s-au lăudat reporterilor Observator că oferă diplome cu ştampila Ministerului Muncii şi al Educaţiei, recunoscute la nivel european.

Tanti Mariana îndrumă orice persoană intersată să se califice. Şi bagă mâna în foc pentru meseria de kinetoterapeut. Ar fi ca o maşină de făcut bani.

Diploma de la cursul ei ne va asigura tot viitorul. 12 milioane costă cursul de tehnician maseur, iar investiţia ar putea fi recuperată imediat.

La alt centru de calificări, examenul final este obligatoriu.

Reprezentanţii centrelor de formare nu au dorit să ofere un punct de vedere oficial. Tanti Mariana a tăcut. Şi a fost învinovăţită de fondatorul şcolii pentru modul în care a negociat cu clientul.

Doar în Capitală sunt 1.400 de firme care oferă... 4.000 de meserii. Ele sunt acreditate doar pe o durată de patru ani. La nivel naţional, miniştrii Muncii şi Educaţiei nu ştiu câte srl-uri oferă diplome de calificare.
Sursa: Observator.tv

×
Subiecte în articol: meserie diploma
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close