Antena 3 CNN Actualitate Lionel Messi va fi plătit în criptomonede la PSG

Lionel Messi va fi plătit în criptomonede la PSG

Lionel Messi va fi plătit în criptomonede de clubul parizian de fotbal Paris St Germain. O parte din pachetul salarial al fostului jucător de la Barcelona va conține un tip special de criptomonede.

Lionel Messi va fi plătit în criptomonede la PSG
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    12 Aug 2021   •   17:03

Suma exactă pe care Messi o va primi în criptomonede nu a fost dezvăluită, însă reprezentanții clubului au transmis că este „semnificativă”, potrivit Reuters.

Criptomonedele din pachetul salarial al lui Messi, numite monede pentru fani (n.r. fan tokens), sunt un tip de criptomonedă care le permite deținătorilor să voteze majoritatea deciziilor minore legate de cluburile lor de fotbal. Printre cluburile care vor lansa astfel de monede anul acesta se numără Manchester City și AC Milan. Fostul club al lui Messi, Barcelona, ​​folosește acest tip de criptomonedă de anul trecut.

La fel ca bitcoinul și alte monede digitale, monedele pentru fani pot fi tranzacționate la bursă. De asemenea, la fel ca alte criptomonede, valoarea lor este foarte fluctuantă.

Messi a acceptat să joace la Paris Saint-Germain (PSG), pe un contract de doi ani, potrivit Sky Sport News.

De șase ori câștigător al Balonului de Aur, el ar urma să primească un salariu anual de 25 de milioane de lire sterline (aproape 30 de milioane de euro) după plata taxelor, plus bonusuri, adaugă sursa citată.

Conform contractului, Messi și PSG au posibilitatea prelungirii contractului cu încă un an, iar atacantul beneficiază, de asemenea, de 25 de milioane de lire la semnarea contractului.

Messi, care primea anual peste 70 de milioane de euro la Barcelona, a spus că a făcut totul pentru a își prelungi șederea, fiind dispus inclusiv să accepte înjumătățirea salariului.

El ar fi urmat să își prelungească contractul cu gruparea catalană pentru încă cinci ani însă clubul a invocat, săptămâna trecută, "obstacole structurale și financiare".
 

×
Subiecte în articol: Messi criptomonede psg
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close