Antena 3 CNN Actualitate METEO. Prognoza meteo pentru următoarele zile. Fenomen extrem în România

METEO. Prognoza meteo pentru următoarele zile. Fenomen extrem în România

METEO. Prognoza meteo pentru următoarele zile. Fenomen extrem în România
Sursa foto: foto: jurnaldevreme.ro
10 Ian 2019   •   18:30

Meteorologii nu au vești foarte bune. Fenomenul extrem care ne va face în continuare probleme este gerul. cu care ne vom confrunta în general diminețile.

Vineri (11 ianuarie)

Vremea va fi în continuare în general închisã, dar mai rece decât în mod obişnuit la aceastã datã, geroasã noaptea în nord-est şi în depresiuni. În cursul zilei va ninge, în general slab, local în sud, centru şi est şi pe arii restrânse în rest, iar noaptea îndeosebi în nord-vest şi la munte, potrivit ANM.

Vântul va avea intensificãri în zonele montane, cu viteze mari pe creste în partea a doua a intervalului, dar local şi în restul teritoriului, mai ales în regiunile extracarpatice, astfel cã ninsoarea va fi viscolitã, iar zãpada spulberatã. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -7 şi 3 grade, iar cele minime, între -17 şi -4 grade.

Sâmbãtã (12 ianuarie)

Vremea va fi rece, geroasã dimineaţa cu precãdere în nord-est şi izolat în centru, iar noaptea în sud-est şi în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi noros în regiunile intracarpatice şi la munte, unde local şi temporar va ninge slab, în timp ce, în restul teritoriului, va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei în nord-est, unde doar pe spaţii mici, trecãtor se vor semnala ninsori slabe sau fulguieli.

Vântul va avea intensificãri la munte cu viteze mai mari pe creste unde va spulbera zãpada şi viscoli ninsoarea, dar temporar şi la cote mult mai reduse, local şi în sudul şi pe arii mai restrânse în nord-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 2 grade, iar cele minime între -11 şi -2 grade.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close