Antena 3 CNN Actualitate Micii producători îşi vor vinde produsele doar în locuri special amenajate

Micii producători îşi vor vinde produsele doar în locuri special amenajate

Micii producători îşi vor vinde produsele doar în locuri special amenajate
22 Noi 2007   •   08:52

Autoritatea Sanitar-Veterinară vrea ca numai producătorii şi rudele lor apropiate să vândă produsele alimentare în pieţe. Pe de altă parte, conform unui proiect al Autoriităţii, supus dezbaterii publice, micii producători de lapte şi smântână nu vor mai putea să-şi prezinte marfa decât în ferma proprie sau în târguri speciale. Produsele pot fi vândute la târguri, în pieţe şi expoziţii speciale doar de către producător şi de rude de gradele unu şi doi şi numai însoţite de o serie de documente.

În plus, marfa trebuie corect etichetată. Sunt doar câteva dintre prevederile unui proiect legislativ al autorităţii Naţionale Sanitar veterinare, aflat în dezbatere publică.

Actul normativ mai prevede faptul că producătorii vor putea livra marfa direct către unităţi autorizate de procesare şi că responsabilii din unităţile de vânzare cu amănuntul trebuie să se asigure ca bunurile respective nu pun în pericol sănătatea publică.

Totuşi, micii producători pot să vândă lapte crud direct către consumatorul final numai în incintele fermei sau gospodăriei în care sunt ţinute animalele de la care a fost obţinut laptele, se mai arată în proiect.

Antena 3

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close