Antena 3 CNN Actualitate Miercurea Ciuc. -27 grade, cea mai scăzută temperatură din această iarnă

Miercurea Ciuc. -27 grade, cea mai scăzută temperatură din această iarnă

Miercurea Ciuc. -27 grade, cea mai scăzută temperatură din această iarnă
05 Ian 2008   •   09:37

Mercurul termometrelor a coborât, sâmbătă dimineaţă, la Miercurea Ciuc, până la minus 27 de grade Celsius, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată în actualul sezon rece. Specialiştii de la staţia meteo Miercurea Ciuc au declarat că această valoare a fost măsurată la ora 06.00, după care temperatura a început să crească uşor.

Şi în alte localităţi harghitene a fost foarte frig. La Joseni s-au consemnat minus 25,2 grade Celsius, la Topliţa au fost minus 22 de grade, iar la Odorhei şi Bucin termometrele au arătat minus 11 grade Celsius. Serviciul Judeţean de Ambulanţă nu s-a confruntat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu cazuri provocate de gerul cumplit.

De altfel, locuitorii judeţului Harghita, supranumit şi „Mica Siberie”, sunt obişnuiţi şi cu temperaturi mai scăzute. Minima absolută a lunii ianuarie a fost înregistrată în anul 1985, când la Miercurea Ciuc au fost minus 38,4 grade Celsius, în vreme ce maxima lunii ianuarie s-a măsurat în 1960, când în municipiul reşedinţă de judeţ au fost plus 11,3 grade Celsius.

Rompres

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close