Antena 3 CNN Actualitate Mii de absolvenţi de liceu au dat năvală pentru a se înscrie la facultate

Mii de absolvenţi de liceu au dat năvală pentru a se înscrie la facultate

Mii de absolvenţi de liceu au dat năvală pentru a se înscrie la facultate
16 Iul 2008   •   21:36

Au început înscrierile la facultate. Mii de liceeni dau năvală, fie la stat, fie la particular, iar cele mai căutate specializări nu mai sunt de multă vreme medicina sau dreptul. Azi, tinerii vor să fie experţi în finanţe-bănci, turism, management sau comunicare. La unele facultăţi, e coadă la înscriere. Sunt Universităţile cu renume. Bătălia e pe locurile care - peste 3 sau 4 ani - le-ar putea aduce tinerilor un job sigur şi bănos.

Mulţi candidaţi pe un loc sunt şi la Geografie şi Administraţie Publică, pe când Medicina sau Dreptul nu mai au căutarea de altădată. Astfel, facultăţile se întrec în oferte iar cei care nu intră la stat pe un loc plătit de la buget, trebuie să scoată din buzunar în jur de 700 de euro pe an.

Cele mai căutate sunt, firesc, locurile fără plată, dar oportunităţi interesante pentru viitor oferă şi facultăţile private. În prezent sunt 60.000 de locuri fără plată la facultăţi şi 120.000 de locuri cu taxă. La stat, taxa costă 700 de euro, pe când la particular ea este de 500 de euro.

Antena 3

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close