Antena 3 CNN Actualitate Mii de oameni evacuaţi din cauza inundaţiilor, în Filipine

Mii de oameni evacuaţi din cauza inundaţiilor, în Filipine

Mii de oameni evacuaţi din cauza inundaţiilor, în Filipine
Sursa foto: Filipine
26 Sep 2009   •   20:08

Mii de oameni au fost evacuaţi în nordul Filipinelor din cauza iunundaţiilor cauzate de un puternic taifun. Câteva regiuni din provincia Rizal şi mai multe cartiere din capitala Manila au fost aproape în întregime acoperite de ape. Meteorolgii spun că furtuna va lovi în următoarele zile şi zona nord-vestică a ţării.

În urma inundaţiilor, cele mai multe drumuri din capitala Manila dar şi din jurul accesteia erau impracticabile. Sute de familii au rămas izolate în aşteptarea echipelor de salvare. Soldaţii au fost mobilizaţi pentru a-i putea ajuta pe cei ale căror case au fost aproape în întregime acoperite de ape. Companiile de transport în comun dar şi cele private şi-au suspendat activitatea.

Pentru a evita eventualele accidente, furnizorii de electricitate au oprit alimentarea cu curent electric în zonele afectate. Zeci de zboruri ale aeroportului din Manila au fost anulate din cauza vizibilităţii reduse. Şi transporturile pe mare au fost suspendate. Peste 2.000 de pasageri au fost nevoiţi să rămână în porturi până când situaţia se va îmbunătăţi.

Taifunul va lovi în următoarele zile şi nord-vestul Filipinelor, urmând ca mai apoi să se apropie de sudul Chinei. Aproximativ 20 de taifunuri lovesc sudul Asiei în fiecare an.

Antena 3

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close