Antena 3 CNN Actualitate Mii de romi şi-au întins corturile la Costeşti de Sfânta Maria Mică (VIDEO)

Mii de romi şi-au întins corturile la Costeşti de Sfânta Maria Mică (VIDEO)

Mii de romi şi-au întins corturile la Costeşti de Sfânta Maria Mică (VIDEO)
08 Sep 2010   •   19:45

Petrecere mare la Costeşti, în Vâlcea. Mii de romi au întins corturile, au încins grătarele şi s-au asezat la mese lungi de Sfânta Maria Mică. Au petrecut de ziua romilor, dar l-au sărbătorit şi pe sfântul Grigorie Decapolitul. Aşa cere tradiţia, şi nici că se putea altfel, fără o atmosferă întreţinută de manelişti aleşi pe sprânceană.

Cine zice că-i criză, la romi nu se pune. Dintr-un foc, Nicolae Guţă a strâns 1.000 de lei. Apoi a urmat prestaţia valoroasă. Miile de lei au curs în valuri. La mai toate corturile ţigăneşti.

Cine a avut buzunarul doldora şi-a ales pe sprânceană lăutarii. Cine nu s-a lipit de cortul de seamă, ca să guste din distracţie.

Şi ca să-şi arate faima, au scos din sertare tot ce aveau mai de preţ. Şi a fost o petrecere strălucitoare. Romii şi-au etalat întreg arsenalul de aur.

Şi aşa au ţinut-o toată ziua. Au pocnit din degete şi au tocit iarba de sub picioare de la atâta dans. Înainte însă au trec pe la mănăstire, să se roage la moaştele Sfântului Grigorie.

După smerenie, s-au ghiftuit bine cu mâncăruri alese şi băuturi fine. Şi-au făcut-o ca la carte, cum numai ei ştiu. Şi-au aliniat maşinile de lux, au instalat corturi, au încins grătare şi au pus cu vârf platouri pe masă.

?Este o zi pe care am aşteptat-o cu toţii, să ne reîntâlnim. Portul nostru, traditia noastră trebuie să continue. Iată, anul acesta este a 40-a aniversare de când suntem aici prezenţi?, a declarat Florin Cioabă.

Iar petrecerea se va stinge când se vor mai subţia şi buzunarele rromilor.

Observator

 

×
Parteneri
Vine vara în România! Prognoza meteo pentru luna iunie
x close