Antena 3 CNN Actualitate Miliardarul George Soros, 5.7 milioane de dolari trimise în România în 2014

Miliardarul George Soros, 5.7 milioane de dolari trimise în România în 2014

Miliardarul George Soros, 5.7 milioane de dolari trimise în România în 2014
05 Mai 2018   •   23:58

Din Statele Unite vin niște acuzații extrem de grave legate de implicarea lui Geroge Soros în alegerile din 2014.

Andreea Sava a prezentat în emsiunea „Descoperiți” un articol publicat de jurnalistul Jacob Grandstaff pe Think Tank-ul american „Capital Research Center”.

„În timpul campaniei electorale dinaintea alegerilor pentru Parlamentul European din 2014, Inițiativa pentru o Societate Deschisă a lui George Soros a donat 5.7 milioane de dolari mai multor organizații pentru a se opune candidaților care susțineau suveranitatea statelor naționale în fața unei Uniuni Europene mai centralizate. Fondurile pe care le-a dat Fundației sale pentru o Societate Deschisă erau menite să acopere și alegerile prezidențiale din această țară. (...)

Alegerile prezidențiale din 2014 au reprezentat o perspectivă sumbră pentru sorosistii români, așa cum îi numesc detractorii români ai miliardarului. ONG-urile finanțate de Soros au tratat Direcția Națională Anticorupție ca pe propriul partid politic, pentru că nu exista o formațiune apropiată pe care să o sprijine. Sub conducerea procurorului general Laura Codruța Kovesi, agenția a intensificat epurarea începută de Macovei în 2005. Kovesi a redeschis  de trei ori dosarele în termen de 17 luni, ceea ce nu făcuse în anteriorii trei ani. (...)

Kovesi, totuși, folosind o strategie machiavelică, dar genială, a învățat să trateze Uniunea Europeană și Ambasada Statelor Unite drept supervizorii șefului ei. Iar asta a făcut-o intangibilă și apreciată la nivel internațional”, se arată în articolul lui Grandstaff.

×
Subiecte în articol: George Soros România Descoperiți
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close