Antena 3 CNN Actualitate Milioane de credincioşi ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc Învierea Domnului

Milioane de credincioşi ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc Învierea Domnului

Milioane de credincioşi ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc Învierea Domnului
27 Apr 2008   •   09:48

Milioane de credincioşi ortodocşi şi greco-catolici au luat lumină şi spus, sâmbătă noapte, ?Hristos a Înviat!?. Sărbătoarea Paştelor este cea mai importantă în lumea creştină, prin simbolul pe care îl reprezintă: biruinţa vieţii asupra morţii. Fie că au petrecut Paştele în familie, la prieteni sau rude, la mare sau munte, românii au sărbătorit în mod tradiţional Învierea Domnului. Preafericitul părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe, a oficiat slujba de Înviere la Palatul Patriarhiei, acolo unde s-au strâns peste 7.000 de credincioşi.

LA PALATUL PATRIARHIEI SLUJBA DE ÎNVIERE A FOST OFICIATĂ DE PATRIARHUL DANIEL

Învierea Mântuitorului a scos pe străzile Capitalei mii de oameni dornici să paricipe la slujba de la miezul nopţii. Bisericile au fost pline de credincioşi care au venit să ia lumina sfântă. Imediat după slujbă, oamenii s-au îndreptat că casă să se înfrupte din bunătăţile pregătie pentru Paşte. Credincioşii cred că noaptea Învierii trebuie să fie un moment în care fiecare din noi să ne gândim la faptele bune şi la cele rele şi să încercăm să ne apropiem mai mult de semenii noştri.

La Mangalia credincioşii au luat noaptea trecută lumină direct de pe plajă. Slujba Învierii Domnului a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi din localitate. Pe lângă localnici, la sfânta liturghie au participat şi turişti veniţi în vacanţă pe litoral.

La munte, atât localnicii cât şi turiştii au îndurat frigul ca să asiste la slujba de Înviere. Au luat lumină apoi s-au retras spre casele lor pentru a ciocni un ou roşu şi un pahar de vin. Curtea Catedralei Ortodoxe din Târgu Mureş a devenit neîncăpătoare pentru cei 4000 de credincioşi veniţi să asiste la slujba de înviere. Printre ei s-a aflat şi solistul Ştefan Hruşcă.

Credincioşi din toate colţurile ţării s-au adunat şi în curtea Mănăstirii Lainici de pe Valea Jiului, pentru slujba de Înviere. Neîncăpătoare a fost şi curtea mânăstirii Sfintei Cruci din Oradea. Credicioşii au ascultat slujba, s-au căit şi au plecat cu sufletul împăcat acasă. Şi la Blaj, câteva sute de credinciosi Greco Catolici au luat parte la slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană.

Antena 3

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close