Antena 3 CNN Actualitate Milionarul Mihai Tufan, condamnat după ce şi-a înjunghiat o angajată

Milionarul Mihai Tufan, condamnat după ce şi-a înjunghiat o angajată

Omul de afaceri Mihai Tufan a fost condamnat, în primă instanţă, pentru tentativă de omor. A primit 2 ani şi două luni de închisoare pentru că, în urmă cu saşe luni, a înjunghiat-o, de mai multe ori în zona inimii, pe directoarea uneia dintre companiile pe care le deţinea. Decizia Tribunalului București nu este definitivă.

Milionarul Mihai Tufan, condamnat după ce şi-a înjunghiat o angajată
de Claudia Popovici    |    10 Oct 2020   •   18:00

Potrivit unor surse, omul de afaceri prahovean ar fi recurs la acest gest pentru că îşi bănuia angajata că a delapidat anumite sume de bani. De la ceartă la tentativă de omor a fost doar un pas.

Fapta sa a fost descoperită datorită unei persoane care atunci când a observat-o pe femeie agonizând în maşina oprită pe Drumul Naţional nr.1, a sunat imediat la 112.

În urma cercetărilor s-a stabilit că omul de afaceri şi-ar fi injunghiat cu un cuţit de mai multe ori angajata în zona inimii, după care s-ar fi autoagresat.

„În autoturismul în cauză au fost găsite două persoane, bărbat și femeie, ambele prezentând leziuni produse cu un obiect tăietor. Din primele date s-a conturat ipoteza că bărbatul și femeia au avut un conflict, care a degenerat. (...) În baza probatoriului administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că bărbatul de 47 de ani a lovit femeia, de mai multe ori, cu un cuțit, după care s-a autoagresat.”, transmitea Poliția în urmă cu şase luni.

Milionarul şi-a recunoscut fapta şi a fost arestat preventiv iar la sfârșitul lunii iunie a fost trimis în judecată.

După trei luni, magistrații de la Tribunalul București au decis să îl condamne, în primă instanță, pe Mihai Tufan la 2 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare cu executare, din care instanța îi va scădea lunile de arest preventiv, în care a stat din luna aprilie, anul acesta, adică din momentul reținerii sale.

De asemenea, judecătorii au luat în calcul mai multe aspecte în momentul în care au dat decizia

„Între inculpatul Mihai Emil Tufan şi partea civilă Daniela Huhulea a fost încheiat la data de 24.06.2020 acordul de mediere (...) în ceea ce priveşte despăgubirile civile solicitate. (...) Acțiunea civilă formulată de Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti a rămas fără obiect, ca urmare a plăţii voluntare efectuată de inculpat, (...) prin care a fost plătită suma de 3.812,2 lei.”, potrivit minutei instanței.

Hotărârea de condamnare nu este definitivă și poate fi contestată.

Mihai Tufan are o avere estimată la aproximativ 100 de milioane de euro, din afaceri în energie și imobiliare şi se numără printre cei mai bogați 50 de români.

×
Subiecte în articol: milionar Mihai tufan
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close