Antena 3 CNN Actualitate Militarii români din echipa Invictus au primit Ordinul şi Medalia Meritul Sportiv

Militarii români din echipa Invictus au primit Ordinul şi Medalia Meritul Sportiv

Militarii români care au participat la Jocurile Invictus 2022 au fost premiaţi. Participanţii au primit Ordinul şi Medalia Meritul Sportiv pentru rezultatele pe care le-au obţinut la competiţia care a avut loc la Haga.

Militarii români din echipa Invictus au primit Ordinul şi Medalia Meritul Sportiv
de Georgiana Adam    |    26 Aug 2022   •   08:56

Eugen Mănăilă a obţinut rezultate formidabile la aruncarea greutăţii şi la powerlifting. Acesta a fost rănit grav în 2010, în Afganistan.

O bombă artizanală a explodat sub maşina pe care o conducea. A trecut prin multe operaţii după ce piciorul drept i-a fost spulberat şi mâna dreaptă ruptă.

"Provin dintr-o unitate de elită a Armatei Române. Scopul unei fiinţe pe lumea asta din momentul în care a izvorât, până în momentul în care se va vărsa undeva, este ca să îşi facă un plus valoare din viaţa lui. Eu l-am găsit prin intermediul sportului", spune Eugen Mănăilă.

Sportivii nu s-au plâns niciodată, deşi condiţia pe care trebuie să o depăşească este una tragică.

Căpăţână Iulian, fost plutonier adjutant, a venit acasă cu o medalie de aur la ParaTir cu arcul.

"Numai prin muncă, numai prin antrenament se pot obţine rezultate. Sportul înseamnă sacrificiu și fără muncă nu se face nimic și noi nu am vrut sa demonstrăm nimic nimănui, dar participând la aceste jocuri suntem mândri că am reuşit să ajungem pe primul loc", spune Iulian Căpăţână.

Lotul României, format din 20 de militari răniţi, a adus acasă 11 medalii, patru de aur și șapte de argint. Reprezentanţii ţării noastre s-au aflat pentru a treia oară la competiţia sportivă internațională care spriină recuperarea fizică și psihică a militarilor răniți pe fronturile de luptă, desfăşurată la Haga. 
 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close