Antena 3 CNN Actualitate Mina Lupeni va fi închisă, anunță ministrul Energiei

Mina Lupeni va fi închisă, anunță ministrul Energiei

Mina Lupeni va fi închisă, anunță ministrul Energiei
18 Iul 2018   •   13:07

Mina Lupeni va fi închisă în următorii ani, anunță Anton Anton, ministrul Energiei.

”Am primit cu profund regret vestea decesului unuia dintre minerii implicați în accidentul de astăzi de la Mina Lupeni. În aceste clipe grele doresc să transmit condoleanțe familiei și putere de a trece peste un moment atât de greu. 
Activitatea minieră este una dintre cele mai periculoase peste tot în lume, munca în subteran fiind zguduită de astfel de evenimente ca cel de astăzi.

Ministerul Energiei a evaluat starea tehnică a minei Lupeni dar și dificultățile economice de acolo. Ca atare, am renotificat Comisia Europeană și aceasta a avizat programul propus de noi pentru închiderea minei Lupeni. La finalul acestui an va fi oprită definitiv activitatea de extracția de cărbune pentru ca, până în 2024, să fie realizate lucrările de ecologizare și închidere a acestei mine. Conform legii minelor sunt asigurate toate sumele necesare pentru întregul proces.

Aștept în același timp concluziile Corpului de Control privind împrejurările în care s-a produs accidentul de astăzi. Am luat decizia de a trimite Corpul de Control imediat după producerea surpării din mina Lupeni”, transmite ministrul Energiei Anton Anton.

Citește și: Incident la Mina Lupeni! Unul dintre minerii surprinși de o surpare de pământ a murit

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close