Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Agriculturii se confruntă cu incompetenţa angajaţilor

Ministerul Agriculturii se confruntă cu incompetenţa angajaţilor

Ministerul Agriculturii se confruntă cu incompetenţa angajaţilor
09 Mai 2008   •   14:54

Incompetenţa este una dintre problemele grave cu care se confruntă ministerul Agriculturii. O spune chiar ministrul Dacian Cioloş. Motivul pentru care specialişti bine pregătiţi nu pot fi atraşi să lucreze în acest domeniu sunt salariile foarte mici, susţine ministrul într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul”.

„Problema în minister din punctul meu de vedere e legată de calitatea resursei umane şi sunt oameni cu bunăvoinţă care vor să facă anumite lucruri, dar la nivelul la care sunt plătiţi, de multe ori nu poţi să le ceri mai mult. Sunt domenii importante, care ar trebui să pregătească decizia politică în agricultură, unde am lipsă de competenţă. Pe partea de analiză economică, de analiză de politici stăm foarte prost”, a spus Cioloş.

Ministrul Agriculturii consideră că acest sector şi-ar putea reveni în aproximativ 5 ani, dacă se va menţine ritmul actual. „Ministrul Finanţelor îmi spune de multe ori: «Uite câţi bani băgăm în agricultură şi tot nu se vede!». Trebuie să continuăm. Dacă nu susţinem, în paralel, veniturile agricultorilor, ca să reducem puţin costurile de producţie, şi nu venim cu investiţii care să crească competitivitatea, nu facem decât politică socială. Dacă avem un interes economic privind agricultura, trebuie pe termen mediu să susţinem agricultura. Şi în patru-cinci ani se pot vedea rezultate”, a declarat ministrul Agriculturii.

Ministrul consideră că ar trebui făcut un buget multianual pe o perioadă de minum trei - patru ani. Ideal ar fi până în 2013, susţine Cioloş, pentru că şi fondurile europene pe care le are ministerul la dispoziţie şi fondurile de dezvoltare rurală sunt până în anul 2013 inclusiv.

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close