Antena 3 CNN Actualitate Ministerul de Externe recunoaşte că România a livrat armament Georgiei

Ministerul de Externe recunoaşte că România a livrat armament Georgiei

Ministerul de Externe recunoaşte că România a livrat armament Georgiei
15 Aug 2008   •   14:18

Ministerul Afacerilor Externe a recunoscut că România a livrat Georgiei armament şi muniţie. Livrarea s-a făcut cu respectarea prevederilor Cartei ONU, a regimului internaţional de sancţiuni şi a Codului de conduită al UE privind exporturile de armament. Conform informării făcute de MAE, exporturile au fost efectuate pe bază de licenţe individuale, precizează agenţia de ştiri Mediafax.

Ministerul a precizat că Georgia nu este subiect al vreunui embargo internaţional sau regional privind transferurile de arme şi nici nu i-au fost impuse alte măsuri restrictive. Preşedintele republicii separatiste Abhazia declarase joi că în depozitele militare georgiene din defileul Kodori s-a descoperit armament de provenienţă americană şi românească.

Ministrul român al Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat că România nu a exportat arme în Georgia. Totuşi ministerul va efectua cercetări pentru a se asigura că nu au existat asemenea contacte "pe linie comercială. El susţine că dacă s-au făcut exporturi, acestea au fost făcute prin intermediari.

Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close