Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Educaţiei a postat variantele finale ale subiectelor pentru bacalaureat

Ministerul Educaţiei a postat variantele finale ale subiectelor pentru bacalaureat

Ministerul Educaţiei a postat variantele finale ale subiectelor pentru bacalaureat
11 Apr 2008   •   21:36

Ministerul Educaţiei a postat vineri variantele finale ale subiectelor pentru bacalaureatul 2008 pe site-ul oficial. Cele mai multe sugestii şi observaţii pe marginea acestora, în număr de 700, au fost pentru limba engleză, limba germană, informatică şi economie. Variantele finale ale subiectelor au fost postate pe site-ul www.subiecte2008.edu.ro.

Acestea sunt însoţite de o erată privind subiectele asupra cărora s-a intervenit în urma sugestiilor şi de lista profesorilor care au contribuit la realizarea lor. Subiectele au fost supuse dezbaterii publice în perioada 1-31 martie. Modificările au vizat, în principal, simplificarea conţinutului unor cerinţe, reformularea unor părţi de subiecte pentru şi corectarea erorilor de tehnoredactare.

De asemenea au fost adăugate unele precizări sau detalii lingvistice, numerice sau grafice pentru a permite înţelegerea în profunzime a cerinţelor de rezolvare a subiectelor. Cele mai multe corecturi au fost pentru subiectele de la matematică, urmate de cele la limba engleză şi limba germană.

Cei 239.727 de elevi înscrişi în clasa a XII-a în învăţământul preuniversitar de stat sunt aşteptaţi să participe la examenul de bacalaureat din 2008. Acestora li se adaugă elevii din învăţământul particular, precum şi cei proveniţi din seriile anterioare, care doresc să promoveze examenul de bacalaureat în acest an.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat din anul 2008 este programată între 23 iunie şi 9 iulie, iar a doua, între 18 august şi 1 septembrie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close