Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Educaţiei trimite copiii la creşă înainte de a împlini un an

Ministerul Educaţiei trimite copiii la creşă înainte de a împlini un an

Ministerul Educaţiei trimite copiii la creşă înainte de a împlini un an
13 Iun 2008   •   20:04

Cei şapte ani de acasă se vor învăţa la creşă şi la grădiniţă. Copiii vor şti să folosească furculiţa şi cuţitul încă de la trei ani, iar primele cuvinte le vor învăţa de la personal calificat. Asta îşi propune un proiect al Ministerului Educaţiei. Şi asta pentru că o dată înscris la creşă din primul an de la naştere, copilul va învăţa cum să folosească toaleta, cum să se spele pe dinţi şi cum să folosească tacâmurile la masă. Toate acestea vor fi în responabilitatea angajaţilor din creşe.

Practic, ministerul îşi propune ca rolul unei creşe să nu fie doar acela de îngrijire şi supraveghere, ci şi de educare. Cei de la Ministerul Educaţiei spun că implementarea proiectului se va face treptat şi îşi asumă formarea personalului şi perfecţionarea lui.

Părinţii au însă păreri împărţite. Unii sunt de acord cu această iniţiativă şi spun că nu mai au timp să se ocupe acasă de educaţia celor mici. Alţii spun însă că rolul mamei nu poate fi luat de nimeni, cel puţin în primul an.

De la numai câteva luni până la un an jumătate, copiii vor învăţa să-şi controleze mişcările corpului, să dea paginile unei cărţi şi, cel mai important, să vorbească. Iar de la 2-3 ani învaţă deja să urce scarile, să alerge şi să împartă jucăriile cu ceilalţi copii.

Proiectul ministerul este în dezbatere publică până luna viitoare şi ar urma să intre în vigoare la toamnă.

Observator

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close