Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Educaţiei: Vrem ca elevii să vină cu drag la şcoală

Ministerul Educaţiei: Vrem ca elevii să vină cu drag la şcoală

Ministerul Educaţiei: Vrem ca elevii să vină cu drag la şcoală
15 Mai 2008   •   13:43

Elevii din învăţământul preuniversitar sunt în febra examenelor. Elevii claselor a 7-a şi a 8-a vor susţine vineri ultima teză cu subiect unic, cea la matematică. Şi examenul de bacalaureat bate la uşă. În acest context, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Zvetlana Preoteasa, a susţinut o conferinţă de presă în care şi-a exprimat intenţia de a face tot posibilul ca elevii să vină cu drag la şcoală.

„Vrem să aducem sistemul de învăţământ cât mai aproape de ceea ce îşi doresc profesorii şi elevii. Din păcate, în multe şcoli, directorii nu permit accesul la ora de biologie, fizică, chimie sau informatică în laborator, de teamă să nu se strice aparatele. În anunţăm că acele aparate se pot strica, avem destui bani să le înlocuim, dar educaţia copilului nu se poate înlocui. Trebuie să folosim tot ceea ce putem pentru ca elevii să vină cu drag la şcoală”, a declarat Zvetlana Preoteasa.

Aceasta a mai adăugat că „programele şcolare 2 se aplică nu pentru clasa a opta, pentru că cei care vor intra în clasa a opta în toamnă dau teze cu subiect unic şi trebuie să înveţe în continuare programelor existente”. „Programul şcolar se aplică pentru actuala clasă a şasea, viitoare a şaptea”, a spus Zvetlana Preoteasa.

Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close