Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Transporturilor invită sindicaliştii CFR la negocieri

Ministerul Transporturilor invită sindicaliştii CFR la negocieri

Ministerul Transporturilor invită sindicaliştii CFR la negocieri
29 Feb 2008   •   17:56

Ministerul Transporturilor îi invită pe sindicaliştii de la CFR la o nouă rundă de negocieri. Reprezentanţii ministerului cred că greva de avertisment anunţată de CFR pentru miercuri nu este justificată. CFR cere salarii mai mari şi condiţii mai bune de lucru.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor susţin că ultima ofertă de majorare a salariilor, cu peste 13% faţă de câştigul mediu din 2007 este una corectă.

Oficialii din transporturi consideră că sindicaliştii au pretenţii exagerate, care, în final s-ar putea răsfrânge în preţul biletelor. Reprezentanţii ministerului spun că este posibil să se ajungă şi la disponibilizări.

Sindicaliştii de la Federaţia Naţională Mişcare Comercial au anunţat că vor organiza o grevă de avertisment în data de 5 martie, între orele 7.00 şi 9.00.

CFR solicită pentru angajaţi un salariu minim brut de bază de 570 de lei, de la 1 mai, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Sindicaliştii spun că, de această dată, protestul este legal.

Sindicaliştii de la CFR au mai organizat şi pe 1 februarie un protest despre care au spus că este spontan. Acesta a dat însă peste cap transportul feroviar.

Timp de trei ore, trenurile nu au mai plecat din gări, iar casele de bilete au fost închise.

Aproximativ 20.000 de călători au fost afectaţi de acţiunea angajaţilor feroviari.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close