Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Transporturilor: Pasarela de la Tâncăbeşti a fost corect construită

Ministerul Transporturilor: Pasarela de la Tâncăbeşti a fost corect construită

Ministerul Transporturilor: Pasarela de la Tâncăbeşti a fost corect construită
04 Iul 2008   •   15:27

Comisia de anchetă din Ministerul Transporturilor a prezentat vineri concluziile în cazul accidentului de la Tâncăbeşti. Pe 25 iunie, o basculantă de mare capacitate, ce se deplasa cu viteză, a agăţat pasarela de pietoni din localitate, care a căzut peste două autoturisme. Un martor a declarat că basculanta circula cu bena ridicată, acesta fiind motivul pentru care a acroşat pasarela.

Eugen Ispas, şeful Comisiei de anchetă, a declarat că şoferul autobasculantei circula pe DN1 fără autorizaţie de acces. Totodată, Ispas a declarat că structura pasarelei a fost proiectată să reziste sarcinilor normale. "Pasarela a căzut din cauza impactului între benă şi structura pasarelei. Structura a fost dislocată şi aruncată pe carosabil", a explicat Ispas.

Astfel, vina pentru dislocarea pasarelei nu este a autorităţilor, pentru că pasarela nu este proiectată să reziste unui impact puternic, conform normelor româneşti şi europene. Dr. Ing. Dima Alexandru, expertul tehnic coopotat de Comisie în vederea elucidării acestui caz, a declarat că vina aparţine şoferului pentru că, după impact, "basculanta şi-a continuat drumul fără urmă de frânare". "Concluziile finale vor fi prezentate după finalizarea raportului de către poliţie", a mai spus Dima.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close