Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Apărării, videoconferință cu omologii din Bulgaria, Georgia, Polonia, Turcia și Ucraina cu privire la războiul Rusiei

Ministrul Apărării, videoconferință cu omologii din Bulgaria, Georgia, Polonia, Turcia și Ucraina cu privire la războiul Rusiei

Miniștrii Apărării din țările de coastă a Mării Negre au susținut miecuri un apel video pentru a discuta despre războiul din Ucraina, minele care plutesc în mare și securitatea regională. Întâlnirea virtuală la care a participat și Vasile Dîncu a fost organizată de Turcia.

Ministrul Apărării, videoconferință cu omologii din Bulgaria, Georgia, Polonia, Turcia și Ucraina cu privire la războiul Rusiei
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    07 Apr 2022   •   11:10

Ministrul român al Apărării ”a prezentat evaluările recente privind situația de securitate generată de invazia brutală a Ucrainei de către Federația Rusă, acțiune ce a dus la creșterea amenințărilor din Marea Neagră, inclusiv prin restricționarea libertății de navigație, și la apariția unor pericole generate de minele maritime aflate în derivă”.

Vasile Dîncu ”a condamnat în termeni duri atrocitățile din Bucha și alte orașe ucrainene, menționând că uciderea deliberată a civililor trece dincolo de orice regulă a războiului. și a menționat că România consideră utilizarea diplomației drept o soluție încă viabilă pentru rezolvarea conflictului și a mulțumit, în acest context, Turciei pentru implicarea substanțială în procesul negocierilor de pace. Totodată, Vasile Dîncu a reiterat sprijinul țării noastre pentru integritatea și suveranitatea Ucrainei și a solicitat retragerea imediată și necondiționată a trupelor Federației Ruse”.

Totodată, oficialul român a transmis că țara noastră ”rămâne ferm angajată în oferirea de sprijin umanitar partenerului ucrainean prin gestionarea fluxului de refugiați și prin acțiunile desfășurate în cadrul Hub-ului umanitar de la Suceava”.

Într-o declarație, Ankara a spus că miniștrii apărării din Turcia, Bulgaria, Georgia, Polonia, România și Ucraina s-au întâlnit prin videoconferință la invitația Turciei, adăugând că au purtat discuții „foarte eficiente”.

”În afară de mine, s-a subliniat importanța cooperării în Marea Neagră pentru pace, calm și stabilitate”, a declarat ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, după întâlnire, potrivit ministerului său, adăugând că miniștrii au discutat posibili pași pentru atenuarea crizei umanitare și acordarea de ajutor pentru Ucraina.

România a dezamorsat o mină rătăcită în apele noastre, iar echipele militare turce de scufundări au detonat până acum trei mine navale plutitoare separate în Marea Neagră.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close