Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Daea, despre produsele cu dublu-standard: Intensificăm controalele. Vom da amenzi de minim 4% din cifra de afaceri

Ministrul Daea, despre produsele cu dublu-standard: Intensificăm controalele. Vom da amenzi de minim 4% din cifra de afaceri

Ministrul Daea, despre produsele cu dublu-standard: Intensificăm controalele. Vom da amenzi de minim 4% din cifra de afaceri
20 Apr 2019   •   10:18

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului trag un semnal de alarmă pentru sănătatea românilor. 

Cu doar câteva zile înainte de Florii, atunci când este dezlegare la peşte, inspectorii au confiscat 4 tone de peşte doar în Capitală.

Au fost controlaţi 678 operatori economici, dintre care la un număr de 532 (78%) s-au constatat abateri de la prevederile legale în vigoare;

A fost verificată o cantitatea 487 tone fructe şi legume proaspete din care 60 tone (12 %) nu se încadrau în prevederile legale.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre controalele legate de produsele cu dublu-standard. Daea susține că o să intensifice aceste controale.

”Toate autoritățile statului sunt în dispozitiv, conform atribuțiile pe care le au. Ei vor controla tot astfel încât consumatorul să fie protejat. În această perioadă se impune accelerarea controlului, având în vedere că vin sărbătorile de Paște. Comercianții încearcă să profite de această oportunitate și vând produse care nu sunt în regulă din punct de vedere sanitar-veterinar.

Noi suntem interesați tot timpul să păstrăm acest echilibru ca în această țară să nu intre produse cu calitate îndoielnică. Din neferice au intrat. Dublu-standar e o realitate. S-a constatat acest lucru în special în țările din Europa de Est.

Noi continuăm controalele și intensificăm aceste demersuri la toate produsele care sunt aduse pe piața din România. Vom da amenzi de minim 4% din cifra de afaceri”, a declarat Petre Daea, în emisiunea Income Magazine.

×
Subiecte în articol: produse
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close