Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan, despre schimbarea actelor de identitate

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan, despre schimbarea actelor de identitate

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan, despre schimbarea actelor de identitate
20 Mar 2017   •   17:51

Noua carte electronică de identitate va fi un document imposibil de falsificat, a declarat luni ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

"Scopul este ca acest nou document de identificare să ofere garanţii suplimentare de securitate, urmând să fie un document imposibil de falsificat. (...) Din punctul nostru de vedere, este un proiect extrem de important şi dorim ca prin această abordare să uşurăm mult interacţiunea cu autorităţile", a spus Carmen Dan, într-o conferinţă de presă.

Ea a precizat că persoanele care, din diferite motive, nu vor dori eliberarea unei cărţi electronice de identitate nu vor fi obligate să o deţină, ele putând opta pentru una obişnuită.

"Dorim ca, în continuare, cele două tipuri de documente să poată fi eliberate şi pentru copiii sub 14 ani, la cererea părinţilor", a arătat Carmen Dan, care a precizat că pentru copiii sub 12 ani nu se va solicita amprentarea.

Carmen Dan a mai arătat că primele documente de acest fel vor fi eliberate, la cerere, cetăţenilor care vor dori acest lucru, pe măsură ce vor expira cele vechi.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close