Ministrul de Interne, la audieri în Comisia SRI cu privire la scandalul sms-urilor SRI - MAI

de A.M.P    |    09 Feb 2017   •   11:52
Ministrul de Interne, la audieri în Comisia SRI cu privire la scandalul sms-urilor SRI - MAI Foto: Antena 3

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a fost audiată, joi, la Comisia parlamentară de control al activităţii SRI, în legătură cu scandalul sms-urilor trimise către MAI în seara protestelor violente din Piaţa Victoriei.

Anterior, la comisie a fost audiat și directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig.

Hellvig: „Colaborarea între SRI și MAI se face pe bază de protocol”

Un document ce conţine acele mesaje a fost trimis încă de săptămâna trecută preşedintelui comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu.

"În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la informările SRI privind protestele din data de 1 februarie 2017 şi afirmaţiile ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, făcute în conferinţa de presă susţinută joi, 2 februarie, la sediul MAI, vă solicităm o informare din care să rezulte următoarele: 1 - Ce informaţii au fost comunicate către MAI, care au fost căile de transmitere şi cine au fost destinatarii acestora; 2 - Dacă beneficiarii legali - respectiv preşedintele României, ministrul de Interne, primarul general al Capitalei - au fost informaţi cu privire la aceste evenimente în conformitate cu dispoziţiile art. 11 din Legea nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României; 3 - Dacă au fost înregistrate ameninţări la adresa securităţii naţionale prin acţiunile violente, respectiv dacă au fost identificate activităţi care urmăresc slăbirea puterii de stat sau care au ca scop înlăturarea prin forţă a instituţiilor democratice ale statului; 4 - În ce măsură asemenea activităţi fac obiectul preocupărilor Direcţiei generale pentru apărarea Constituţiei", preciza Adrian Ţuţuianu.

 

x close