Antena 3 Actualitate Ministrul Apărării: Sporurile de radiaţii şi confidenţialitate, amânate

Ministrul Apărării: Sporurile de radiaţii şi confidenţialitate, amânate

20 Mai 2009   •   15:19
Ministrul Apărării: Sporurile de radiaţii şi confidenţialitate, amânate
mihai stanisoara

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, a declarat, marţi, că sporul de radiaţii şi cel de confidenţialitate nu au fost tăiate, ci doar amânate temporar de la plată, el adăugând că MApN nu are în vedere reducerea altor sporuri.
"Nu s-au tăiat acele două sporuri. Ele sunt amânate la plată. Atunci când vom avea resurse le vom plăti. Nu avem de gând să mai tăiem şi alte sporuri. Nu încape discuţie. Numai aceste două sporuri vor fi amânate temporar", a dat asigurări Stănişoară la finalul audierilor din Comisia de apărare de la Camera Deputaţilor.
Ministrul a spus că în ciuda acestui buget de austeritate, armata României este în situaţia de a-şi îndeplini misiunile.
Totodată, referindu-se la bugetul MAp, ministrul a spus că a primit promisiuni că Ministerul va fi primul beneficiar al unei rectificări pozitive în vară.
"Eu sper ca rectificarea din vară să fie una pozitivă şi să avem aceşti bani pentru a plăti aceste sume amânate. Promisiunea pe care o am este ca MApN să fie primul luat în seamă", a spus el.
Pe de altă parte, întrebat de ce 90 % dintre angajaţii armatei aveau spor de radiaţii, ministrul a spus că nu ştie dacă acest procent este real, dar a adăugat că mare parte a salariaţilor beneficiau de el.
"Nu ştiu dacă sunt 90 % cei care lucrează în condiţii de radiaţii. Cred că mare parte a angajaţilor MapN beneficiau de acest spor şi beneficiază în continuare, el fiind amânat de la plată", a spus Stănişoară.
Întrebat în legătură cu posibilitatea reducerii raţiei de hrană sau a sporului de hrană, el a negat.
"Nici vorbă că raţia de hrană ar fi fost diminuată. Astea sunt poveşti. Norma de hrană este stabilită prin lege şi nici nu se poate pune problema ca ea să fie afectată", a spus ministrul.
Întrebat cu privire la plângerile formulate de mai multe firme cărora le-au fost reziliate contractele de hrană cu armata, el a spus că la anumite unităţi contractele nu au mai fost prelungite după expirare.
"Vorbim despre un serviciu de hrănire externalizat. La anumite unităţi, atunci când au expirat contractele, nu au mai fost prelungite. Norma de hrană azi în armata României se alocă prin trei moduri - prin serviciu externalizat, prin forţe proprii sau pur si simplu prin acordarea de bani. La SMFT sunt 70 de firme care aveau contract de asemenea tip. Nu s-a renunţat la niciun contract, cinci unităţi sunt în sistem propriu de hrănire şi 50 au optat pentru acordarea sumelor de bani", a susţinut ministrul.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close