Antena 3 CNN Actualitate Ministrul de Externe: Băsescu nu a mai venit în China din motive de "austeritate economică"

Ministrul de Externe: Băsescu nu a mai venit în China din motive de "austeritate economică"

Ministrul de Externe: Băsescu nu a mai venit în China din motive de "austeritate economică"
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Iul 2010   •   12:31

Preşedintele Traian Băsescu a renunţat la vizita pe care urma să o efectueze în China din motive care ţin, printre altele, de "austeritatea economică", a declarat joi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, în cadrul unei conferinţe de presă de la Shanghai.

Întrebat de ce preşedintele Băsescu nu a mai venit în China, aşa cum anunţase iniţial, ministrul Baconschi a declarat: "Şi din motive de austeritate economică... Poate va exista o vizită politică de nivel mai înalt spre sfârşitul expoziţiei. Să vedem dacă premierul chinez sau preşedintele vor fi disponibili. Există premizele unei vizite a preşedintelui sau primului ministru român în următoarea perioadă în China".

Potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax, preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să întâlnească la Beijing, cu preşedintele Republicii Populare Chineze, Hu Jintao şi să participe la evenimentele organizate cu ocazia Zilei României de la Expo 2010 Shanghai.

Miniştrii Afacerilor Externe şi Turismului, Teodor Baconschi şi Elena Udrea se află de ja la Shanghai unde joi a fost lansati noul brand turistic al României.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close